31.05.2012

Access ile Asp.net'te Üyelik Sistemi

Asp.net ile hazırlamış olduğumuz sitelerimizde kullanabileceğimiz üyelik sisteminin access veritabanı kullanılarak hazırlanmış versiyonu. Bunu daha önce sql server ile kullanıyorduk. Ancak sql server kullanınca hem boyutu büyük oluyor hem de her yerde sql server desteği olmuyordu. Bunu düşünen Microsoft bu sistemi access veritabanı ile hazırlamış. 
Peki bunu projemizde nasıl kullanacağız?
Sql server ile hazırlanmış üyelik sistemini nasıl kullanıyorsak aynı adımlar bunun içinde geçerli. 

Yandaki gibi projemize gereken dosyaları ekliyoruz. Bunlar hazır olarak gelen ASPNet.mdb veritabanı, Bin klasörü içindeki dll dosyamız ve bu sistemde kullanılan veritabanı bağlantıları sağlayan ve ayarları tutan web.config dosyası. Web config dosyası olarak bunu kullanıp, üzerine gereken eklemeleri kendimiz yapabiliyoruz. Web.config de sadece fazla olarak bu sistemin ayar kodları var. 





Projemizi yukarıda ki gibi hazırladıktan sonra Website sekmesiden ASP.Net Configuration Sekmesini seçip açılan ekranda Provider sekmesi seçip kullanacağımız Access Provider`ı seçeceğiz.

Önce yukarıda ki gibi gelen ekrandan alttaki sekmeyi seçiyoruz.


                                                      Daha sonra yukarıda ki gibi AccessRoleProvider sekmesini işaretliyoruz. 
Artık üyelik si,stemiz hazır hale geldi ve projemizde kullanmaya başlayabiiriz. Kullanıcı ekleme, rolleri yönetme işlemlerini yapabiliriz. Bunu içinde Security sekmesini seçip oradan bu işlemleri gerçekleştirebiliriz. Aşağıdaki gibi.

Projemize böylece sistemi entegre ettik. Bundan sonra bir sorun olmadan kullanabiliriz.
Projede kullanacağımız AccessProvider.dll, veritabanı ve web.config dosyasına buradanulaşabilirsiniz.
Kolay Gelsin. İyi Çalışmalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder